Få experthjälp vid upptäckt av dolda fel

Det är relativt vanligt att det uppstår tvister vid renovering eller köp av bostad. Ibland handlar det om att priset är betydligt högre än avtalat. Det är dock mindre vanligt att det handlar om dolda fel vid köp av bostad, men det händer.

När någon säljer en bostad och är medvetna om eventuella fel med bostaden är det deras skyldighet att informera om det. Kommer det fram i ett senare skede kan de bli ersättningsskyldiga. Reglerna kring dolda fel är dock mycket komplicerade och skiljer sig åt om det gäller husköp eller köp av bostadsrätt.

Vid dolda fel kan det även vara mäklaren eller besiktningsmannen som blir ersättningsskyldiga. Som du ser är det mycket komplicerat och svårt att reda ut på egen hand. Då är det bättre att ta in experter på området som kan ge dig råd och gå till botten med det hela.

Anlita experter om du misstänker dolt fel

I vanliga fall är det bostadsjurister som är experter inom området. Det finns gott om advokatbyråer i Sverige och alla tar de olika mycket i arvode för utfört arbete. Kolla därför upp flera olika innan du bestämmer dig för vilken du ska anlita. Du kan exempelvis kontakta Hallqvists Advokatbyrå Bostadsjuristerna.